Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Podarilo sa, večera bola vynikajúca, s množstvom som to trochu prehnal, takže dnes to bude ako "dojedok". Dúfam, že absencia čierneho kardamómu (jediný mi chýbal) tomu veľmi neublížila.

Pani Valijah, môžete nám ponúknuť aj niečo z Vašej kuchyne "do kotlíka" ? Milujem varenie v kotlíku na prírodnom ohni, či už doma v záhrade, alebo s priateľmi na chate - klasický kotlíkový guláš, maďarské rybacie halászlé, ukrajinský boršč, arabská šorba,... Doplníte nám jedálny lístok o niečo pakistanské či indické ?

2 0
možnosti
Foto

Tak to mám opravdu radost, že chutnalo a děkuji za zprávu:-) Černý kardamom má hodně těžkou vůni a chuť (skoro bych ho přirovnala k vůni uzeného bůčku;-D;-D), určitě byl ale výsledek vynikající i bez této přísady.

Pákistánská kuchyně je velmi tradiční a mnohde se stále vaří "v kotlíku na ohni". Vysoká stabilní teplota, prohnuté nádoby na vaření apod. jsou pro tuto kuchyni charakteristické. Děkuji za skvělý podnět, určitě něco připravím a doplním Vaše menu:-). Pěkný den.

1 0
možnosti
Foto

Vyzerá to skvelo, určite skúsim. Ďakujem za recept.

0 0
možnosti

Som milovníkom našej stredoeurópskej kuchyne. Pred časom som sa náhodou zoznámil s koreniacimi zmesami pakistanskej firmy ... Od tej doby som ich stálym zákazníkom (obaja s manželkou milujeme ostré jedlá). Keďže u nás doma manželka zarába a ja varím, už si tento Váš recept plánujem zaradiť do jedálnička.

A len tak mimochodom - kravy grgajú a prdia, čím poškodzujú svetovú klímu. Nevadí Vám, že svojim receptom možno naštvete Gretu? Z dôvodu politickej korektnosti to skúsim aj s bravčovinou ;-).

2 0
možnosti

V Česku se zkonzumuje asi 80kg masa na osobu, v Pákistánu 15. Takže kdybychom jedli podle Pákistánu, byla by ráda.

1 0
možnosti

J53a40n 70D89o24u64š36e86k

22. 11. 2021 11:58

Měl bych si najít nějakého poskoka co za mě bude dělat moji práci abych si mohl uvařit vaše recepty. :)

4 0
možnosti

Šukriya za recept, těším se, až to doma vyzkouším :-)

1 0
možnosti

Skvělý blog, díky za tip.

1 0
možnosti
Foto

Já děkuji za milou reakci, jsem ráda, že se líbí:-)

0 0
možnosti

Spousta koření, to má každý doma a když dokoupí tak aby zbytek cpal do segeďáku nebo koprovky a říkal tomu "po pakistánsku"!

0 2
možnosti
Foto

Samozřejmě ne každého zajímají světové kuchyně. Někdo se zcela spokojí s tím co má a zná celý svůj život. To je naprosto přirozené a v pořádku. Je ale mnoho lidí, kteří naopak tento typ informací a inspirace vyhledávají. A právě pro své články připravuji!

7 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1867x
Dobrý den,

 

jmenuji se Valijah, věnuji se indicko-pákistánské kuchyni, která tvoří hlavní téma mého blogu. 

 

Vydala jsem dvě beletrické kuchařky "Mango, láska a kari" a "Život s chutí kari". Kromě ověřených receptů knížky nabízí i humorný náhled do života indicko-pákistánské komunity. Představí Vám některé zvyky, tradice a svérázný způsob uvažování. 

 

Tuto úžasnou kuchyni jsem poznala díky partnerovi, jež pochází z Pákistánu a profesně se zabývá dovozem indických potravin. Vařit jsem se tedy učila velmi intenzivně a zároveň dostatečně postupně - v rodině ale i s profesionály.  

 

Vedu kurzy indicko-pákistánské kuchyně - prezenční i on-line. Na obou kurzech vždy vaříme s pravými indickými ingrediencemi. Zaměřuji se jak na zvládnutí kari "restauračního" typu tak i toho domácího, které je poněkud odlišné.

 

Všechny mé recepty a další info najdete na www.gurmankoreni.cz Kontaktovat mě můžete na gurmankoreni@email.cz

 

Tak ať Vám to pálí - a chutná!