Valijah Rashidová

Dobrý den,

 

jmenuji se Valijah, věnuji se indicko-pákistánské kuchyni, která tvoří hlavní téma mého blogu. 

 

Vydala jsem dvě beletrické kuchařky "Mango, láska a kari" a "Život s chutí kari". Kromě ověřených receptů knížky nabízí i humorný náhled do života indicko-pákistánské komunity. Představí Vám některé zvyky, tradice a svérázný způsob uvažování. 

 

Tuto úžasnou kuchyni jsem poznala díky partnerovi, jež pochází z Pákistánu a profesně se zabývá dovozem indických potravin. Vařit jsem se tedy učila velmi intenzivně a zároveň dostatečně postupně - v rodině ale i s profesionály.  

 

Vedu kurzy indicko-pákistánské kuchyně - prezenční i on-line. Na obou kurzech vždy vaříme s pravými indickými ingrediencemi. Zaměřuji se jak na zvládnutí kari "restauračního" typu tak i toho domácího, které je poněkud odlišné.

 

Všechny mé recepty a další info najdete na www.gurmankoreni.cz Kontaktovat mě můžete na gurmankoreni@email.cz

 

Tak ať Vám to pálí - a chutná! 
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1867x

Valijah Rashidová

Indické kuře s cizrnou v cibulové pastě, Murgh Cholay

Odhoďte zbytky předsudků, které máte proti luštěninám a pusťte si na talíř cizrnu. Slibuji vám, že s cibulovou pastou a indickou masalou, které jí propůjčí fantastické kouřové aroma, si ji zamilujete stejně jako já.

19.2.2020 v 14:23 | Karma: 12,16 | Přečteno: 712x | Diskuse| Ona

Valijah Rashidová

Jak uvařit kari Máslové kuře, aby chutnalo jako z indické restaurace?

S mým osvědčeným receptem ho snadno zvládnete také. Poradím vám, jak dosáhnout nejlepšího výsledku, aby i vaše kari chutnalo jako to z restaurace.

13.2.2020 v 14:12 | Karma: 24,32 | Přečteno: 4746x | Diskuse| Ona

Valijah Rashidová

Luštěniny "po indicku" aneb nejlepší způsob jak si na nich pochutnat.

Indická kuchyně si s luštěninami umí poradit jako žádná jiná. Vyzkoušejte kombinaci indického koření a křupavých placiček v jednom z nejoblíbenějších receptů na kari ze žlutého hrachu.

4.2.2020 v 14:21 | Karma: 22,94 | Přečteno: 2860x | Diskuse| Ona

Valijah Rashidová

Domácí indický sýr "panýr" zvládnete vyrobit snadno. Čím vás nadchne?

Na výrobu panýru potřebujete jen dvě ingredience a deset minut času. Odměnou vám bude pevný sýr, který můžete podle chuti marinovat, opékat, grilovat nebo třeba připravit na špízu. Báječná inspirace z Indie nejen pro vegetariány!

20.1.2020 v 14:20 | Karma: 28,50 | Přečteno: 7388x | Diskuse| Ona

Valijah Rashidová

Co je to tapioka a proč dát této prastaré surovině šanci?

Možná jste už v nějaké alternativní kavárně nebo zdravé výživě zahlédli kelímky s neobvykle vyhlížejícím perličkovým dezertem. Co se skrývá pod názvem "tapiokový pudink" a proč byste ho měli vyzkoušet?

9.1.2020 v 8:00 | Karma: 12,29 | Přečteno: 5486x | Diskuse| Hobby

Valijah Rashidová

Je libo vánoční palmu? Aneb moje první Vánoce s Pákistáncem

Záhadný panáček v kombinéze, hrůza pouličních poprav i vánoční palma... Vánoce jsou svátky klidu - a taky děsu, všetečných dotazů a hlavně legrace!

23.12.2019 v 17:57 | Karma: 21,57 | Přečteno: 1540x | Diskuse| Ona

Valijah Rashidová

Vánoční stromeček z listového těsta

Jednoduchý, rychlý a přesto fantastický koláč ve tvaru vánočního stromu bude ozdobou každé sváteční tabule. Připravíte ho jen ze tří ingrediencí a hotový je během chvilky (bohužel stejnou rychlostí také zmizí ze stolu...)

17.12.2019 v 10:08 | Karma: 17,06 | Přečteno: 5857x | Diskuse| Hobby

Valijah Rashidová

Nejlepší zimní drinky, které stojí za to vyzkoušet

Kořeněný jablečný cider, máslový rum nebo horká čokoláda? Není lepší způsob jak si zpříjemnit zimní večery než hrnek hřejivého nápoje. Ingredience máte doma a hotové jsou za pár minut!

9.12.2019 v 10:59 | Karma: 23,54 | Přečteno: 3684x | Diskuse| Hobby

Valijah Rashidová

Vyrobte dárky s vůní vánočního koření

Voňavé, originální (i k zakousnutí) - přesně takové jsou dárky vlastní výroby. Prohlédněte si tipy na dárky pro kamarádky, babičky nebo kolegyně a užijte si tvořivou předvánoční atmosféru.

26.11.2019 v 15:58 | Karma: 17,39 | Přečteno: 681x | Diskuse| Ona